Translate

duminică, 31 martie 2013

Medici, Lorenzo di Piero de'

Preluare Wikipedia Lorenzo de' Medici

Lorenzo de' Medici
   Lorenzo di Piero de' Medici, zis Magnificul (n. 1 ianuarie 1449, Florența – d. 9 aprilie 1492, Carregio)  provine dintr-o familie bogată din Italia (familia Medici).
A fost un politician italian și conducător al Republicii Florentine în timpul Renașterii italiene. Viața sa poate fi asociată cu apogeul Renașterii italiene timpurii, iar moartea sa a marcat încheierea epocii de aur a Florenței.


Viață timpurie

   S-a născut la 1 ianuarie 1449, într-una dintre cele mai bogate familii florentine,
proprietare a băncii Medici cu filiale în întreaga Europă. Tatăl său, Piero de' Medici, era un prosper om de afaceri, iar mama sa, Lucrezia Tornabuoni,
provenea dintr-o familie înstărită și avea înclinații spre poezie.
   Lorenzo primește o educație umanistă. Preceptorul său, Gentile Becchi, îl inițiază în studiul latinei și al autorilor clasici. Nici dezvoltarea fizică nu îi este neglijată: Lorenzo învață tainele călăriei și participă la diverse acțiuni de vânătoare.

Activitatea politică

   Începând cu 1464, când tatăl îi succedează lui Cosimo de' Medici, Lorenzo primește diverse misiuni diplomatice. Una din acestea a constat în a apăra, în fața papei, legitimitatea lui Galeas-Maria Sforza ca duce de Milano.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu